کود ریشه زایی چیست؟
گیاهان برای رشد، پرورش، مقاومت در برابر عوامل استرس زا و بیماری های گیاهی به مواد مغذی مکفی و مناسبی نیاز دارند. بطور کلی این مواد مغذی به دسته بندی های مختلفی نظیر درشت مغذی اولیه، درشت مغذی ثانویه و ریز مغذی تقسیم می شوند. هر کدام از این مواد مغذی عملکرد، نقش و هدف متفاوتی دارند. برخی از آن ها برای گلدهی، برخی تقویت شاخ و برگ و برخی دیگر برای حمایت از ریشه گیاهان مناسب هستند.
کود ریشه زایی (همانطور که از نام آن پیداست) به کودی گفته می شود که به تحریک رشد سالم ریشه کمک می کند. استفاده از کود ریشه در صنعت کشاورزی ضروری است زیرا این ریشه است که گیاه را به خاک متصل کرده و به افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل خارجی کمک می کند.
همچنین همانطور که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم سیستم ریشه، سیستم غذا رسانی گیاه است. گیاهان، درختان و محصولات کشاورزی از طریق ریشه آب، اکسیژن و مواد مغذی را از خاک جذب می کنند.
علاوه بر این، ریشه ها به تعادل سطح pH خاک کمک می کنند و با ترشح ترکیباتی در خاک که فعالیت میکروارگانیسم های مفید را تشویق می کنند، از گیاه در برابر بیماری ها و آفات محافظت می کنند. به این ترتیب، یک سیستم ریشه قوی، پایه ای است که به گیاه اجازه رشد و تولید محصول با کیفیت و کمیت مناسب را می دهد.
بهترین کود ریشه زایی
فسفر و پتاسیم دو درشت مغذی اولیه و ضروری هستند که گیاهان و درختان در مقادیر بسیار زیادی در طی چرخه رشد به آن ها نیاز دارند. در واقع بدون حضور این دو عنصر گیاه عملکرد مناسبی نداشته و به مرور از بین می رود. بطور کلی می توان گفت که فسفر و پتاسیم کود ریشه زایی هستند و از آن ها برای تقویت ریشه گیاهان استفاده می شود.
این دو ماده مغذی در هر ترکیبی می توانند یک تقویت کننده عالی برای ریشه گیاهان باشند. اغلب کودهای کشاورزی موجود در بازار در قالب کود NPK یا کود کامل ارائه می شوند. کودهای NPK دارای نسبت مشخصی هستند که به آن نسبت N-P-K گفته شده و با اعداد نمایش داده می شود. این نسبت به ترتیب درصد نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) را در مخلوط کود نشان می دهد.
اگر به دنبال مخلوطی هستید که رشد ریشه را تحریک کند و بتوان از آن به عنوان کود ریشه استفاده کرد، مطمئن شوید که عدد اول نسبت NPK همیشه به طور قابل توجهی کمتر از دو عدد دیگر است. به عنوان مثال، 20-20-20 نشان دهنده بیست درصد نیتروژن، بیست درصد فسفر و بیست درصد پتاسیم است. بطور کلی عملکرد دو عنصر فسفر و پتاسیم برای تقویت ریشه گیاهان به شرح زیر است:
فسفر: فسفر نقش اساسی در کمک به پخش شدن و گستردگی سیستم ریشه ای گیاهان در خاک دارد.
پتاسیم: ریز مغذی پتاسیم می توان به ضخیم شدن دیواره های سلولی گیاهی و افزایش تحمل ریشه در برابر تنش هایی مانند تغییرات ناگهانی دما یا دسترسی به آب، کمک کند.
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0